13dec

De voordelen van isolatie aan de binnenzijde

Auteur: conversal

Nu de winter echt in het land is, worden de voordelen van goede isolatie nog beter voelbaar. Isolatie aan de binnenzijde is een prima oplossing voor een aangenaam binnenklimaat en een lagere energiefactuur. Wij zetten de voordelen nog eens op een rij.

Aan de gevels verandert niets

Aan de buitenzijde van je woning verandert niets. Je hebt dus geen nieuwe gevelbekleding nodig. En je hoeft geen afspraken te maken met de buren omdat de buitenisolatie op hun terrein zou komen.

De prijs valt best mee

Isolatie aan de binnenzijde is een stuk goedkoper dan aan de buitenzijde. Logisch, want het materiaal voor gevelbekleding is duurder dan dat voor de binnenafwerking van wanden. De plaatsing aan de buitenzijde is vaak ook een stuk complexer, wat de werkuren kan opdrijven.

De isolerende capaciteit is groot

Isolatie aan de binnenzijde is erg effectief, zowel op thermischgeluidswerend als brandwerend vlak. Voorwaarde is wel dat de plaatsing correct gebeurt. Een ervaren plaatser zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat het dampscherm perfect wordt geplaatst en dat er geen koudebruggen ontstaan. Zo vermijd je het risico op condensatie.

Dit is een kans op een nieuw interieur

Ga je voor isolatie van de binnenmuren, dan biedt dit meteen de kans om je bestaande interieur een nieuwe look te geven. Je kan radiatoren verplaatsen, lelijke of beschadigde muren wegwerken en spelen met het volume.

Geen vergunning nodig

Wil je buitengevels isoleren? Dan kan een stedenbouwkundige vergunning of een melding nodig zijn. Blijf je aan de binnenzijde van het gebouw, dan is dat uiteraard niet nodig.

Interesse in isolatie aan de binnenzijde van je woning of bedrijfsgebouw? Contacteer ons gerust voor meer info.