een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Geluidsisolatie plafond

Contacteer ons
Geluidsisolatie plafond

De isolatie in het plafond van een ruimte bepaalt voor een groot deel het gevoel van de ruimte. Is de ruimte een oase van rust? Of dringt het geluid langs alle kanten binnen? Investeren in goede geluidsisolatie voor het plafond is een belangrijke stap in de richting van een aangenamere ruimte. Dit geldt voor jouw woonkamer en zeker op kantoor.

Contactgeluid via plafond

Bij het horen van geluidsisolatie plafond dacht je mogelijks meteen aan het kunnen meevolgen van de gesprekken een verdieping hogere. Er is echter ook zoiets als contactgeluid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hakken op een harde vloer of voorwerpen die op de grond vallen. Wie op een appartement woont met matige geluidsisolatie plafond kent het wel. Elk hard voorwerp dat de grond raakt hoor je glashelder een verdieping lager.

VDD interieurafwerking heeft de nodige vakkennis en ervaring in huis om contactgeluid maximaal te verminderen. Je moet de verdiepingen akoestisch van elkaar scheiden. Daardoor sterft het geluid in het plafond. Wij gebruiken onder andere mineraal wol. Dit product zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie en zorgt ook voor warmte isolatie. Een ruimte wordt dus aangenaam stil en aangenaam warm. Bekijk ook ons advies naar geluidsisolatie van muren.

Luchtisolatie

Met geluidsisolatie plafond pakken we natuurlijk ook luchtisolatie aan. Het moest je maar overkomen dat je bovenburen een baby verwelkomd hebben in hun gezin. Zonder geluidsisolatie plafond beleef je de slapeloze nachten samen met hen. Twee ruimtes zijn pas echte gescheiden wanneer je geluidsisolatie voorziet. Dit is een investering die je heel wat hoofdpijn bespaart.

Jouw plafond voorzien van de nodige geluidsisolatie vergt expertise. Een vals plafond plaatsen lijkt simpel maar wie niet oplet zal niet de gewenste geluidsisolatie bekomen.

Geluidsdemping

Het geluid komt daarnaast uit de ruimte zelf. Geluidswering en akoestiek zijn twee verschillende dingen. Geluidswering houdt het geluid buiten. Akoestiek draait om het minimaliseren van de galm. Zelfs bergbeklimmers houden niet van voortdurende echo’s. Gelukkig bestaan er oplossingen om geluid te dempen via een geluidsdempend akoestisch plafond. Bespreek met ons de mogelijkheden om geluidsdempende eigenschappen in jouw plafond te voorzien. Dit maakt elke ruimte aangenamer.

Het maximale effect bekomen we in door geluidsisolatie plafond te combineren met akoestische panelen. Dan is de kamer langs beide kanten voorzien om geluid te absorberen. Je voelt je meteen een stuk rustiger in een kamer met geluidsisolatie.

Advies van experts

Bij VDD interieurafwerking hebben we tonnen ervaring in het plaatsen van geluidsisolatie plafond. Bekijk zeker onze referenties om enkele van onze realisaties te bekijken. Heeft je zoon een drumstel besteld? Of verlang je gewoon naar meer stilte? Wij staan je graag bij met het nemen van de juiste beslissing. Neem met ons contact op en ontvang advies op maat.

Klanten getuigen

 • Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input