een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Conversal

Conversal

donderdag, 02 juli 2020 00:00

Akoestische isolatie muren

Irritante of eentonige geluiden die van buitenaf komen, werken al snel op de zenuwen. De ene locatie is gevoeliger voor geluidsoverlast dan de andere. Over het algemeen genieten we niet zo zeer van straatlawaai of het geluid van voorbij razend verkeer. U wil waarschijnlijk liever profiteren van je welverdiende rust wanneer u thuis bent. Daarom is het een slim idee om te investeren in akoestische isolatie van de muren of plafonds.

Akoestische isolatie: geluidswerend en geluiddempend

Akoestische isolatie heeft op verschillende vlakken voordelen. De isolatie is dan ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Met geluidswerende isolatie bedoelen we meestal een isolatie tegen geluiden van buitenaf.

Maar u kunt ook oplossingen voorzien die de geluidsbeleving in een ruimte verbeterd. Met een akoestische isolatie van de muren vermindert u zowel geluiden die van buiten komen, als de nagalm die geluiden van in de ruimte veroorzaken.

Akoestische muurisolatie voor een hogere levenskwaliteit

Stilte is een deugd die we op weinig plaatsen nog kunnen vinden. Overal worden we overvallen door overweldigende geluiden en impressies. Je thuis behoort dan ook de nodige rust te bieden die je nodig hebt na een lange dag vol afleiding en lawaai.

Geniet van een hogere levenskwaliteit door af en toe wat tijd in stilte door te brengen. Sluit de buitenwereld effectief buiten!

Een optimaal geluidsklimaat binnenshuis

Onze akoestische isolatie houdt alle vormen van geluid tegen. Dat betekent dat storende geluiden van buitenaf effectief buiten blijven. Ook geluiden die binnenshuis ontstaan, zoals je afwasmachine, espressomachine, … zullen gedempt worden.

Zo gaat akoestische isolatie in of tegen de muren ook nagalm tegen. U geniet dus in uw woning van een aangename geluidsbeleving en een zachte, ontspannende ervaring.

Prachtig verwerkt in het interieur

Akoestische muurisolatie wordt steeds mooi verwerkt in de bestaande structuren. Of we de isolatie nu aanbrengen aan de muur of aan het plafond, we zorgen steeds voor een prachtig geïntegreerd resultaat. Zo geniet je altijd van een aangename geluidsomgeving, zonder dat het zichtbaar is in je interieur.

Wil u ook akoestische isolatie voor je muren?

Bij ons kunt u terecht voor allerlei toepassingen voor de isolatie van geluiden. Wij plaatsen akoestische muurisolatie voor wanden, plafonds, scheidingswanden, en meer. Afhankelijk van uw situatie en wensen, zorgen wij voor een effectieve oplossing. Zo geniet u binnenkort ook van een rustgevende stilte in huis.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verdere met een doordachte akoestische oplossing!

 

Een vensterbank op maat zorgt voor extra gezelligheid en huiselijkheid in een interieur. Zeker wanneer de vensterbank op maat is gemaakt en volledig geïntegreerd in het decor. Door de ruime variëteit aan boomsoorten en bewerkingstechnieken, heb je uiteindelijk erg veel keuze. Ben je op zoek naar een houten vensterbank op maat? Dit zijn alvast de voordelen!

Strak afgelijnd of eerder ruig

Op gebied van afwerking van de vensterbank, zien we de laatste jaren meer interesse in de ruigere en natuurlijke look. De groffe zijkant waar je echt de vorm van de boom in zit, wordt compleet afgewerkt, maar het silhouet van de oorspronkelijke boom geeft een heleboel persoonlijkheid aan iedere vensterbank.

Ook strakke houten vensterbanken zijn nog steeds populair! Dit type vensterbank is erg modern en je hebt bovendien ook de mogelijkheid om een bijpassende kleur te selecteren. Een strakke houten venstertablet past perfect in een modern interieur, terwijl het toch nog steeds een warme uitstraling aan de ruimte geeft.

Welke look past het best bij jouw woning?

Natuurlijk of in de verf

De keuze aan boomsoorten is erg ruim en je kiest zelf voor het type hout dat je wil gebruiken. Ook op vlak van behandelingswijze en kleuren kan je natuurlijk erg breed gaan. Hou je meer van een lichte houtlook of zie je liever de warme, donkere kleuren?

Vroeger kozen mensen er meestal voor om hun houten vensterbank stevig in de verf te zetten om ze te beschermen tegen vocht. Vandaag de dag heeft je vensterbank niet veel meer te lijden. De bewerkingsmogelijkheden zijn dus een pak ruimer!

Alles mag en alles kan wanneer je ervoor kiest om een houten vensterbank op maat te laten maken!

Alle vormen en maten zijn mogelijk

Bij het plaatsen van een op maat gemaakte vensterplank, zijn ook de langere lengtes perfect mogelijk. De vensterbank past dan ook altijd als gegoten.

Je kiest best vooraf hoe je de vensterbanken graag wil inwerken. De vensterbank kan worden ingewerkt in de muur of eerder tussen de muren geplaatst worden. Ook hoeken en gekke kantjes wormen weinig problemen. Een op maat gemaakte vensterbank van hout is super veelzijdig en flexibel.

Kies voor houten vensterbank op maat

Hout heeft een natuurlijke kracht en ruwheid die meteen voor een gezellige sfeer zorgt. Het is een warm materiaal dat toch altijd het ‘buiten’ een beetje naar binnen brengt. Hout integreren in je interieur is altijd een goede keuze.

Wil jij ook een houten vensterbank plaatsen in je woning? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij zetten graag mee onze schouders onder jouw interieurproject.

dinsdag, 02 juni 2020 00:00

Geluidsisolatie muur

Heeft u last van geluiden van buiten of zijn de buren luidruchtig? Geluidsisolatie van de muren is onmisbare type isolatie, zeker wanneer u in een rumoerige omgeving woont. Ook wanneer het gebouw zich in een rustige omgeving bevindt, is het een goed idee om rekening te houden met de geluidsisolatie van muren. Rust en stilte is namelijk een luxe die steeds schaarser wordt. Zorg er voor dat u kunt genieten van absolute stilte binnenshuis!

De geluidsisolatie van een muur kan gebeuren voordat het gebouw wordt opgeleverd, maar er zijn ook efficiënte oplossingen voor bestaande muren. Geluidsisolatie is een must voor alle nieuwe gebouwen, maar ook bij de renovatie van een bestaand gebouw denkt u best eerst even goed naar over de geluidsisolatie.

Types geluidsisolatie voor muren

Geluiddempende isolatie zorgt voor een akoestische absorptie van vervelende omgevingsgeluiden. Dit type isolatie zorgt ervoor dat irritante geluiden geabsorbeerd worden. U zal dus minder last ervaren wanneer iemand een deur wat luidruchtig dicht gooit. Bovendien zorgt geluiddempende isolatie voor muren er ook voor dat de akoestiek binnen de ruimte aangenamer wordt.

Geluidswerende isolatie houdt geluiden effectief tegen wanneer die geluiden van binnen komen, maar ook wanneer deze geluiden van buitenaf komen. Met geluidswerende isolatie geniet u voortaan van complete rust binnenshuis.

Kurk als geluidsisolatie voor de muren

Kurk is een perfecte oplossing voor de geluidsisolatie van muren. Het materiaal is aangenaam in al zijn vormen en dempt geluiden efficiënt. Kurk wordt niet alleen gebruikt voor de geluidsisolatie van muren en vloeren, maar het wordt ook toepast als stijlelement in een ruimte.

Maak gebruik van de natuurlijke voordelen die kurk te bieden heeft. Het gebruik van kurk voor de isolatie van muren is dus een mooie oplossing, zowel esthetisch als voor de geluidsisolatie.

Geluidsisolatie slaapkamer muur

De slaapkamer is een ruimte waar we graag genieten van duisternis en stilte. Het laatste wat de slaapkamer nodig heeft, is het gestommel van de buren die lawaai maken wanneer u probeert te slapen. Het is dus van essentieel belang voor uw nachtrust dat de slaapkamer goed geïsoleerd is.

Ook voor de geluidsisolatie van de slaapkamermuur kunt u bij vdD-Interieurafwerking terecht!

Prijs voor de geluidsisolatie van een muur

Benieuwd naar de prijs voor de geluidsisolatie van uw muren? De kostprijs van geluidsisolatie varieert afhankelijk van de gebruikte materialen en methoden. vdD-Interieurafwerking is niet gebonden aan specifieke merken. Op die manier kunnen we u altijd de beste prijzen aanbieden en ons advies voor uw project aanpassen aan uw specifieke noden en behoeften. Bekijk ook ons advies naar geluidsisolatie van plafonds.

Wenst u graag meer informatie over de mogelijkheden of bent u op zoek naar persoonlijk advies voor uw project? Neem dan zeker telefonisch contact met ons op via het nummer 052 52 06 19 of vul ons online contactformulier in om een offerte aan te vragen. We staan steeds klaar voor onze klanten en helpen u graag verder met vakkundig advies.

vrijdag, 29 mei 2020 00:00

Deur plaatsen in een bestaande wand

Een deur plaatsen in een bestaande muur is soms de enige manier om een woning aan te passen naar je wensen. Maar deze procedure brengt altijd enkele vragen met zich mee. Die vragen kun je best eerst beantwoorden, zodat je een beter beeld hebt van de werkzaamheden.

Gaat het om een draagmuur?

Wil je een deuropening maken in een draagmuur om makkelijker van de woonkamer naar de keuken te kunnen. Of wil je niet langer langs buiten naar de garage gaan?

Een deur plaatsen in een draagmuur is perfect mogelijk, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan namelijk niet zomaar een stuk draagmuur wegnemen.

Om aan draagmuren te werken, roep je best hulp in van een expert die perfect weet op welke manier de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bekijk ook zeker wat de mogelijkheden zijn bij het plaatsen van een nieuwe wand in de ruimte.

Wil je een deur maken in een buitenmuur?

Een buitenmuur is ook altijd meteen een draagmuur. Ook hier ga je best voorzichtig te werk. Het laatste wat je kunt gebruiken tijdens een renovatie of verbouwen, is een buitenmuur die het begeeft.

Die buitenmuur moet eerst gestut worden om te voorkomen dat je hele gevel gaan scheuren. Ook voor deze werkzaamheden doe je best beroep op een expert.

Hoe groot wordt de deur?

Heb je plannen om een gewone binnendeur te plaatsen in een muur in je woning? Of staat er in jouw planning een grote schuifdeur van de woonkamer naar het terras?

Een kleine binnendeur in een muur die het gebouw niet draagt, is een werkje dat zonder weinig impact kan doorgaan. Een schuifdeur van 3 meter breed die je in een buitenmuur wil plaatsen, is een ander paar kousen!

Zorg dat je jezelf goed informeert over de mogelijkheden en risico’s voordat je begint te breken!

Heb je een vergunning nodig voor de werkzaamheden?

Misschien! De vergunningsplicht hangt af van de exacte werkzaamheden die je wil uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld een deur in een draagmuur maken of in de buitenmuur, dan heb je ongetwijfeld een vergunning nodig!

Voor niet-structurele werken heb je die vergunning niet altijd nodig.

Doe beroep op een expert voordat je van start gaat

Tijdig hulp inroepen van een expert is aangewezen voor dit type verbouwingen. Vaak is het niet meteen duidelijk of je muur een steunmuur is. Het is zeker een goed idee om een expert in te huren voordat je begint met breken. Er kan namelijk een heleboel verkeerd lopen.

VDD Interieurafwerking heeft ervaring met het plaatsen van deuren in bestaande muren. We helpen je dan ook graag verder met advies. Zo weet je op voorhand beter wat je te wachten staat! Neem contact met ons op!

 

Brandveiligheid staat niet altijd voldoende hoog op de prioriteitenlijst van wie bouwt of verbouwt. Onterecht, want investeren in een brandwerend plafond kan levens redden. We hopen dat je nooit in een brand terechtkomt. Maar als het gebeurt hopen we dat het gebouw onder andere voorzien is van brandwerende plafonds. 

Met een brandwerend plafond heb je meer tijd

Brandvertragende plafonds gebruiken heeft als belangrijkste doel tijd te winnen. Zodra een brand ontstaat kunnen de vlammen zich snel verspreiden. Hierdoor gebeurt het dat mensen ingesloten raken door het vuur. Het is een nachtmerrie die in werkelijkheid zou kunnen vermeden worden door voldoende aandacht voor brandveiligheid.

Investeren in een brandwerende plafond betekent niet dat je het ontstaan van een brand gaat stoppen. Maar het vuur zal zich veel trager verspreiden. Dit geeft alle mensen in het gebouw de tijd om te evacueren. Naast het redden van levens zullen brandwerende plafonds en brandwerende wanden ervoor zorgen dat de schade wordt ingeperkt. Indien de brandweer moet tussenkomen zal die de vlammen ook sneller onder controle hebben.

Hoe werkt een brandwerend plafond?

Een belangrijk aspect van brandveiligheid is de opdeling in brandcompartimenten. Dit betekent dat je probeert een brandhaard te beperken tot één ruimte. Brandwerende plafonds spelen hier samen met brandwerende scheidingswanden een belangrijke rol. Een plafond met de juiste brandwerende eigenschappen zorgt ervoor het vuur zich niet naar een bovenliggende verdieping verspreidt.

De materiaalkeuze is uiteraard van cruciaal belang. VDD interieurafwerking hangt niet vast aan een merk of leverancier. Voor onze klanten kiezen wij de beste materialen op basis van kwaliteit en niet op basis van een merk.

Bepaalde types gipsplaten hebben uitstekende brandwerende eigenschappen. In gipsplaten zit gebonden kristalwater. Bij verhitting komt het water vrij. Het water verdampt en koelt het materiaal opnieuw af. Dit zorgt voor een efficiënte vertraging van de vlammen. Daarnaast versterken producenten gipsplaten met glasvezel. Dit maakt jouw plafond nog beter bestand tegen extreme temperaturen.

Investeren in brandveiligheid doe je voor iedereen.

Jouw investering in een brandwerend plafond waarborgt ieders veiligheid. De verspreiding van vuurhaarden vertraagt of stopt helemaal. Je verzekeraar zal je bovendien belonen met een lagere verzekeringspremie. Plaats brandveiligheid bovenaan jouw prioriteitenlijst. Of het nu gaat over jouw privéwoning, een kantoor of kamers die je verhuurt, brandwerende plafonds maken een groot verschil!

Neem contact op met de experts van VDD interieurafwerking voor alle advies omtrent de brandveilige afwerking van gebouwen. Geef jezelf en andere een veilige omgeving en beperk de schade van een potentieel drama dat ons allemaal kan treffen.

maandag, 30 maart 2020 00:00

De voordelen van een voorzetwand

Voorzetwanden plaatsen hebben reeds meermaals hun nut bewezen tijdens renovaties. De voordelen van een voorzetwand zijn dan ook talrijk. Bovendien gaat de plaatsing gaat snel en het is relatief goedkoop. Wil jij een ruimte mooi afwerken zonder jezelf op kosten te jagen? Dan geven we je graag alle voordelen van een voorzetwand op een rijtje.

Een nette afwerking voor lelijke muren

Oude muren bepleisteren en verven kan een heleboel werk vergen. Soms is een muur heel erg ruw en zou het heel wat tijd en geld kosten om hiervan een gladde oppervlakte te maken. Bovendien houdt niet iedereen houdt van de look van baksteen in zijn interieur.

Door een voorzetwand te plaatsen, geef je jezelf snel een gladde en eenvoudig te beschilderen wand. Je tovert oude muren in een mum van tijd om tot strakke wanden. Dit past veel beter bij een moderne binnen afwerking dan ruwe muren.

Verder bieden voorzetwanden de mogelijkheid om leidingen of elektrische bedradingen te verbergen. Op vlak van esthetiek biedt deze oplossingen dus heel wat voordelen.

Extra isoleren

Op vlak van warmte isolatie bestaan er tal van oplossingen. Een van de meest eenvoudige is het isoleren van een binnenmuur met een voorzetwand. Soms is isoleren langs binnen niet alleen het eenvoudigste maar ook het beste alternatief. Voor oudere gebouwen zijn er vaak geen andere opties dan de ruimtes op te frissen via voorzetwanden.

Naast het regelen van de temperatuur, zorgen voorzetwanden voor akoestische isolatie. Met het juiste type voorzetwand haal je alle galm weg uit de ruimte. Daarenboven kan VDD je helpen om het geluid buiten te houden. Die drukke weg naast je woning zal je dan snel vergeten zijn.

Brandveiligheid

Op vlak van interieurafwerking is brandveiligheid een van de eerste dingen die vergeten wordt. Toch is dit misschien wel het belangrijkste voordeel van voorzetwanden. Brandwerende voorzetwanden vertragen een brand aanzienlijk. Dit geeft iedereen de tijd om de ruimte te verlaten en beperkt de mogelijke schade.

De keuze voor de juiste materialen kan je leven redden. Dezelfde brandwerende eigenschappen vind je terug bij scheidingswanden.

Je merkt dat er een hele reeks opties zijn op vlak van voorzetwanden. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welke zaken voor jou primeren. Zo zijn bepaalde materialen beter geschikt voor warmte isolatie en zijn andere materialen beter op vlak van brandvertraging. VDD interieurafwerking kiest in ieder geval altijd voor de beste materialen op de markt. Wij werken voor jou met plezier een plan op maat uit.

Schakel vakmensen in voor het beste resultaat

Ondanks de vele voordelen van een voorzetwand kan er heel wat mislopen tijdens de plaatsing. Een onzorgvuldige plaatsing zorgt bijvoorbeeld voor koudebruggen. Daardoor gaat de thermische isolatie grotendeels verloren. Een andere veelgemaakte fout is het plaatsen van wanden voor muren die niet in goede staat zijn. Een vochtprobleem los je niet op door een extra muur te plaatsen.

Wil je het best mogelijke resultaat? Maak een afspraak met VDD interieurafwerking. Wij geven jou advies omtrent jouw project en zorgen voor een correcte uitvoering!

donderdag, 26 maart 2020 00:00

Geluidsisolatie plafond

De isolatie in het plafond van een ruimte bepaalt voor een groot deel het gevoel van de ruimte. Is de ruimte een oase van rust? Of dringt het geluid langs alle kanten binnen? Investeren in goede geluidsisolatie voor het plafond is een belangrijke stap in de richting van een aangenamere ruimte. Dit geldt voor jouw woonkamer en zeker op kantoor.

Contactgeluid via plafond

Bij het horen van geluidsisolatie plafond dacht je mogelijks meteen aan het kunnen meevolgen van de gesprekken een verdieping hogere. Er is echter ook zoiets als contactgeluid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hakken op een harde vloer of voorwerpen die op de grond vallen. Wie op een appartement woont met matige geluidsisolatie plafond kent het wel. Elk hard voorwerp dat de grond raakt hoor je glashelder een verdieping lager.

VDD interieurafwerking heeft de nodige vakkennis en ervaring in huis om contactgeluid maximaal te verminderen. Je moet de verdiepingen akoestisch van elkaar scheiden. Daardoor sterft het geluid in het plafond. Wij gebruiken onder andere mineraal wol. Dit product zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie en zorgt ook voor warmte isolatie. Een ruimte wordt dus aangenaam stil en aangenaam warm. Bekijk ook ons advies naar geluidsisolatie van muren.

Luchtisolatie

Met geluidsisolatie plafond pakken we natuurlijk ook luchtisolatie aan. Het moest je maar overkomen dat je bovenburen een baby verwelkomd hebben in hun gezin. Zonder geluidsisolatie plafond beleef je de slapeloze nachten samen met hen. Twee ruimtes zijn pas echte gescheiden wanneer je geluidsisolatie voorziet. Dit is een investering die je heel wat hoofdpijn bespaart.

Jouw plafond voorzien van de nodige geluidsisolatie vergt expertise. Een vals plafond plaatsen lijkt simpel maar wie niet oplet zal niet de gewenste geluidsisolatie bekomen.

Geluidsdemping

Het geluid komt daarnaast uit de ruimte zelf. Geluidswering en akoestiek zijn twee verschillende dingen. Geluidswering houdt het geluid buiten. Akoestiek draait om het minimaliseren van de galm. Zelfs bergbeklimmers houden niet van voortdurende echo’s. Gelukkig bestaan er oplossingen om geluid te dempen via een geluidsdempend akoestisch plafond. Bespreek met ons de mogelijkheden om geluidsdempende eigenschappen in jouw plafond te voorzien. Dit maakt elke ruimte aangenamer.

Het maximale effect bekomen we in door geluidsisolatie plafond te combineren met akoestische panelen. Dan is de kamer langs beide kanten voorzien om geluid te absorberen. Je voelt je meteen een stuk rustiger in een kamer met geluidsisolatie.

Advies van experts

Bij VDD interieurafwerking hebben we tonnen ervaring in het plaatsen van geluidsisolatie plafond. Bekijk zeker onze referenties om enkele van onze realisaties te bekijken. Heeft je zoon een drumstel besteld? Of verlang je gewoon naar meer stilte? Wij staan je graag bij met het nemen van de juiste beslissing. Neem met ons contact op en ontvang advies op maat.

donderdag, 26 maart 2020 00:00

Voorzetwand plaatsen

De voordelen van een voorzetwand plaatsen

Tijdens de renovatie van oudere gebouwen komen een aantal problemen vaak terug. Muren zijn slecht geïsoleerd, zien er vervallen uit en de brandveiligheid is ondermaats. Bovendien dacht men vroeger niet na over akoestiek tijdens het bouwproces. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing voor al deze problemen: een voorzetwand plaatsen.

Snelle kwalitatieve oplossing

Ooit al een oude muur trachten te schilderen? Het duurt eeuwen om alle barsten te dichten en een glad oppervlakte te creëren. In de meeste gevallen is een voorzetwand plaatsen sneller, goedkoper en geeft het een mooier eindresultaat. Na afloop heb je een perfect egale muur die je onmiddellijk kan schilderen. Wil je een jaar latere een nieuwe kleur? Ook dat is geen probleem. Mensen zullen trouwens niet merken dat het om een voorzetwand gaat.

Daarenboven kan je met een voorzetwand extra isoleren. Je profiteert dus niet alleen van een mooie nieuwe muur, je bespaart eveneens op je energiefactuur. Wanneer het nodig is, combineer je een thermische voorzetwand met een akoestische voorzetwand. Zo sluit je naast de kou ook het geluid buiten. Aandacht voor akoestiek maakt een kantoor of leefruimte meteen een stuk aangenamer.

De brandvertragende werking is een bijkomend voordeel van een kwalitatieve voorzetwand. VDD interieurafwerking denkt tijdens een project zowel aan comfort als aan veiligheid. Laat je door ons daarbovenop een brandwerend plafond plaatsen, dan kan je met een gerust hart gaan slapen.

Aandachtspunten bij het plaatsen van een voorzetwand

Ga niet overhaast te werk bij het plaatsen van een voorzetwand. Verschillende handige Harry’s verslikten zich al bij het plaatsen van Gyproc muren. Zo is het belangrijk om aandacht te besteden aan eventuele vochtproblemen. Een voorzetwand plaatsen is af te raden vanaf het kleinste vochtprobleem. Een goede ventilatie is van cruciaal belang.

Je moet daarnaast de nodige zorg besteden tijdens het plaatsen van de isolatie om koudebruggen te vermijden. Vergeet ook zeker niet om een dampscherm te voorzien. Doe je dit niet, dan riskeer je een nieuw vochtprobleem te creëren ten gevolge van condensatie. Geen isolatie plaatsen zou dan weer een gemiste kans zijn om energie te besparen.

Hou er tegelijk rekening mee dat een voorzetwand plaatsen de ruimte kleiner maakt. Daardoor dringt een andere inrichting zich soms op. Hoewel dit logisch lijkt, zijn er nog te veel mensen die hier niet aan denken. De extra laag die je creëert door een voorzetwand te plaatsen heeft tal van voordelen maar ze neemt uiteraard wel plaats in.

De beste afwerking

De plaatsing door een vakman is de beste garantie op een mooie afwerking. Een vakman weet hoe hij koudebruggen moet voorkomen en werkt snel. Kleine fouten kunnen vergaande gevolgen hebben voor wie zelf de handen uit de mouwen steekt. De isolatie zou zijn effect kunnen missen en wanneer een vochtprobleem de kop opsteekt is het mogelijk dat je opnieuw moet beginnen.

Bij VDD interieurafwerking hebben wij de nodige expertise in huis voor jouw renovatieproject. Is jouw budget eerder beperkt ? Dan zal je merken dat een voorzetwand plaatsen een relatief goedkope oplossing is. Wij gebruiken in ieder geval alleen de beste materialen zonder ons te binden aan een bepaald merk. Dit geeft onze klanten de hoogste mogelijke kwaliteit voor hun geld.

Ben jij opzoek naar een relatief goedkope oplossing om een ruimte te renoveren? We komen graag eens praten over de vele voordelen van een voorzetwand plaatsen en andere oplossingen. Neem vandaag nog met ons contact op.

donderdag, 26 maart 2020 00:00

Geschikte wanden voor de badkamer

De badkamer is een veeleisende ruimte. De waterdamp kan voor problemen zorgen. De zoektocht naar geschikte wanden voor de badkamer brengt je daardoor snel bij tegels. Tegels zijn veelzijdig, goedkoop en vochtbestendig. Toch zijn er andere alternatieven die het overwegen waard zijn.

Het probleem met tegels voor de badkamer

Niemand gaat je scheef bekijken wanneer je voor tegels kiest in jouw badkamer. Voor wie met een strak budget zit is enkel verven nog goedkoper. Bovendien kan je eindeloos combineren met kleuren en zelfs vormen als je niet van vierkante witte tegels houdt. Tegels zijn verder prima bestand tegen hitte.

Maar tegels zijn een bijna permanente oplossing. Het kost best wat tijd om ze te plaatsen. Daarnaast kost het nog meer tijd en moeite om ze weer te verwijderen. Wie voor tegels kiest moet er rekening mee houden dat je niet zomaar tegels vervangt telkens het seizoen wisselt.

Verder zit je met de voegen. Tegels zelf zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en stevig. Voor de voegen is dit niet altijd het geval. Uiteraard zal VDD interieurafwerking de nodige zorg besteden aan het voegwerk door enkel de beste materialen te gebruiken. Daardoor ontsnap je niet aan de extra aandacht die de voegen nodig hebben tijdens het schoonmaken.

Is verven in de badkamer een optie?

Ja, verf is geschikt voor wanden in de badkamer. Let er wel op dat je waterbestendige verf gebruikt. Vandaag bestaat er voor verf een ruim aanbod aan waterafstotende varianten voor de badkamer of de keuken. Zoals eerder vermeld, is verven nog goedkoper dan tegels. Ook deze optie komt echter met voor- en nadelen.

Kan jij moeilijk beslissen? En hou je van verandering? Dan zou verven wel eens de oplossing voor jouw badkamer kunnen zijn. Weinig renovaties zijn zo simpel uit te voeren dan schilderen. Wanneer je na een jaar alweer bent uitgekeken op een kleur dan verander je deze gewoon. Afplakken, verfborstel in de hand en schilderen. Zo simpel is dat. Daarenboven doe je dit voor zowel de wanden als het plafond van je badkamer.

Ondanks de waterdichte eigenschappen van de verf scoren tegels nog steeds beter op vlak van onderhoud. Daarnaast zorgt verf niet voor de meest luxueuse uitstraling. Verf combineren met andere wandbekleding is mogelijk. Zo bespaar je op de kosten zonder veel in te leveren op luxe.

Wandplaten: de ideale oplossing?

Je denkt maar betere goed na over geschikte wanden voor de badkamer. De juiste keuze maken is belangrijk om vochtproblemen te vermijden en bespaart je heel wat werk. Nooit heeft iemand spijt van wandplaten. Wandplaten scoren goed op vele vlakken. Ze stralen luxe uit en het voegwerk is miniem waardoor onderhoud nog eenvoudiger is dan bij tegels.

De kwaliteit durft wel eens te variëren in het geval van wandplaten. Wij helpen jou graag de juiste keuze te maken. Zo zal je voor lange tijd geniet hebben van jouw badkamer. Wanplaten laat je beter plaatsen door een vakman. Er is heel wat precisie nodig om deze klus tot een goed einde te brengen.

De meest geschikte wand voor jouw badkamer is?

Naast de besproken wandbekleding zijn er nog tal van opties. Voor wie verliefd is op een natuurlijke look is zelfs hout mogelijk. Dit vergt wel de nodige aandacht op vlak van onderhoud. Het voordeel van werken met een professionele interieurafwerker is dat wij jou helpen door de bomen het bos te zien. Wij houden rekening met jouw budget en jouw voorkeuren op vlak van stijl.

Wil jij baden in luxe of heb je liever een budgetvriendelijke oplossing? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.

donderdag, 26 maart 2020 00:00

Geschikte wanden voor de keuken

De keuken is een ruimte die bijzondere eisen stelt. Geschikte wanden voor de keuken moeten uit de juiste materialen bestaan. Wie vaak in de keuken staat weet dat de wanden heel wat te verduren krijgen. De juiste achterwand plaatsen maakt het leven van een kok meteen eens stuk eenvoudiger. Zowel de amateur kok als de professional heeft baat bij een keurig geplaatste spatwand in de keuken. Je kiest uit verschillende opties die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Creatief met tegels

Heel wat huiskoks kiezen resoluut voor tegels in hun keuken. We begrijpen goed waarom. Standaard keramisch tegels zijn stevig en toch bijzonder goedkoop. De plaatsing mag dan wel iets langer duren, je hebt oneindig veel opties op vlak van kleur. Creatievelingen houden ervan om verschillende kleuren te combineren in de keuken of badkamer.

De plaatsing gebeurt overigens best met de nodige zorg. Het is belangrijk dat de tegels goed aansluiten met de voegen. Soms vergt dit wat rekenwerk. Op het materiaal van de voegen bespaar je beter niet. Vet en andere spatten maken dit snel vuil. Tijdens het schoonmaken doe je er goed aan de nodige aandacht te besteden aan de voegen. Wanneer VDD de afwerking van jouw keuken verzorgt gebruiken we steeds de beste materialen. Jouw voegwerk zal dus vocht en schimmelwerend zijn.

Een strakke look met glas

Vind je tegels wat oubollig? Dan is glas een strak alternatief. Glas wordt steeds populairder als één van de meest geschikte wanden voor de keuken. Het gladde oppervlakte is zeer onderhoudsvriendelijk. Er ontstaan weliswaar snel vlekken op dit materiaal, maar je veegt deze eenvoudig weer weg. Jouw spatwand bestaat bovendien uit één stuk waardoor je geen voegen hebt.

Aan deze strakke look hangt een iets duurdere prijskaartje. De uiteindelijk prijs hangt onder andere af van het aantal uitsparingen. Dit type van achterwand laat je beter plaatsen door een professional. VDD zorgt voor een uitstekende afwerking. De zijkanten moet je bijvoorbeeld volledig waterdicht afsluiten met siliconen. Doe je dit niet, dan kan er vocht achter de wand komen met alle problemen die daarbij horen.

Robuust met natuursteen

Bijna iedereen houdt van natuursteen in de keuken. Het vaak gekozen graniet straalt luxe uit en heeft alle eigenschappen die een goede spatwand nodig heeft. Het is hitte bestendig, hygiënisch, krasbestendig en gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast wil je spontaan jouw keuken tonen aan al jouw gasten.

Natuursteen is opnieuw wat duurder dan de klassieke tegel. Wanneer je zorg draagt voor jouw achterwand uit natuursteen, zal je er echter lang van mogen genieten. Kiezen voor natuursteen is kiezen voor een kwalitatief materiaal.

Inox voor de professional

Naast 11 punten in scrabble is inox vooral het meest gekozen materiaal door professionele koks. Met uitzondering van tegels is dit de goedkoopste oplossing. Wanneer VDD instaat voor de plaatsing mag je er op rekenen dat de klus snel geklaard is. Inox is perfect hygiënisch en naadloos. Daarnaast is het perfect hittebestendig waardoor het een van de meest geschikte wanden voor de keuken is.

Helaas is Inox niet krasbestendig en net als glas gevoelig voor vlekken. Het is vooral de lange levensduur die Inox populair maakt. Al heeft de metalen look zeker zijn fans.

Geschikte wanden voor de keuken en een nette afwerking

Wat je ook kiest, met een professionele plaatsing bekom je gegarandeerd het mooiste resultaat. VDD interieurafwerking is gespecialiseerd in het plaatsen van wanden en plafonds. Wij gebruiken enkel de beste materialen. Kom eens praten over de afwerking van jouw keuken. We helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

 

Pagina 1 van 7

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input