een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Conversal

Conversal

maandag, 13 januari 2020 00:00

Uw binnenmuur isoleren met een voorzetwand

Isoleren is een slimme investering. Je voelt de effecten ervan onmiddellijk op je verwarmingsfactuur. Veel mensen kiezen daarom terecht voor spouwmuurisolatie of het isoleren langs buiten. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kan je ook kiezen om een binnenmuur te isoleren met een voorzetwand.

Waarom een voorzetwand plaatsen?

De isolatie van oudere gebouwen voldoet niet aan hedendaagse standaarden. Isolatie was vroeger geen prioriteit. De isolatie is bijgevolg beperkt en soms zelfs volledig afwezig. Langs de buitenkant isoleren is dan een zware investering. Bovendien zijn deze werken erg ingrijpend.

Een thermische voorzetwand is dan gevallen uitstekende alternatief met heel wat voordelen. Je kan dus ook langs binnen isoleren. Deze extra laag isoleert niet alleen, een voorzetwand plaats je eveneens om esthetische redenen.

Daarnaast houdt een goed geplaatste voorzetwand het geluid tegen. Jouw huis klinkt ook niet langer als een kerk. Een akoestische isolatiewand maakt de ruimte meteen een stuk aangenamer.

Wist je trouwens dat zo’n extra wand de brandveiligheid van jouw woonst verbetert? Brandwerende voorzetwanden of tussenwanden vertragen een brand. De schade achteraf zal veel kleiner zijn en je hebt de tijd om veilig het pand te verlaten. Vergeet je niet om de sinds 2020 verplichte rookmelders in je huis te plaatsen?

Een praktische oplossing

Voorzetwanden zijn meestal vervaardigd uit gipsplaten. In België is dit materiaal beter gekend onder de merknaam Gyproc. Heb je liever een meer natuurlijke look, dan kan je ook kiezen voor een voorzetwand uit hout.

In ieder geval biedt een nieuwe voorzetwand je een blanco blad. Je hoeft geen tijd te verspillen met het dichten van scheuren in het pleisterwerk. Nee, je plaatst een volledig nieuwe wand voor de oude. Je verbergt oude muren in plaats van ze op te knappen. Wat overblijft is een gladde wand die je meteen kan schilderen of behangen.

Echt vakwerk

Het plaatsen van gipsplaten is relatief eenvoudig. Voor heel wat doe-het-zelvers is een ruimte splitsen met Gyproc kinderspel. Dit is echter niet het geval wanneer je wil isoleren. De isolatiefunctie van de muur maakt de klus een stuk moeilijker. Je moet een extra isolatielaag plaatsen met bijvoorbeeld glaswol. De plaatsing moet daarenboven luchtdicht zijn om condensatie tussen het isolatiemateriaal en de buitenmuur te voorkomen. Geen kinderspel!

Je voorzetwand laten plaatsen door een vakman is aan te raden. VDD interieurafwerking zorgt voor een nette afwerking en een goede aansluiting. Dit laatste is noodzakelijk om koudebruggen te voorkomen. Bovendien moet je opletten met vocht. De muur zal niet meer langs binnen kunnen drogen met een voorzetwand. Zelfs het kleinste vochtprobleem moet je eerst oplossen voor je een voorzetwand plaatst. In dit verband besteden wij ook voldoende aandacht aan ventilatie tijdens renovatiewerken.

Een oud gebouw opknappen?

Een binnenmuur isoleren met een voorzetwand is een populaire methode bij renovatiewerken. De ruimte verkleint maar je profiteert meteen van heel wat voordelen. Een voorzetwand laten plaatsen door VDD interieurafwerking is een investering waar je geen spijt van zal krijgen.

Ben jij de hoge gasfacturen beu? Of wil je een oude muur wegstoppen? Neem dan zeker met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

donderdag, 02 januari 2020 00:00

Wandbekleding badkamer: waterdichte oplossingen

Voor de wandbekleding in uw badkamer mag u gerust veeleisend zijn. Het is een ruimte waar hygiëne enorm belangrijk is, maar het oog wil ook wat. Vroeger waren tegels de enige optie voor de wandbekleding. Tegels zijn vochtbestendig en in sommige gevallen relatief goedkoop. Uw badkamer hoeft er echter niet uit te zien zoals de badkamer van uw grootouders. Op vlak van tegels is er vandaag veel variatie en er zijn evenwaardige alternatieven.

De geschikte wandtegels

Keramische tegels zullen altijd fans blijven hebben. Ze bestaan in verschillende maten en kleuren. De prijs varieert sterk afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit en de grootte. U kan tegels prima combineren met andere wandbekleding zoals schilderen of wandplaten. Op vlak van water afstoten, zijn tegels ware krachtpatsers. Geen wonder dat dit een populaire keuze blijft.

Tegels zijn stevig en onderhoudsvriendelijk. Besteed bij het schoonmaken wel extra aandacht aan de voegen. Kiest u voor kleine mozaïektegels, dan is de aandacht voor de voegen nog belangrijker. Heel wat mensen vinden een muur met kleine mozaïektegels bijzonder mooi. Wie houdt van een klassieke uitstraling vindt in tegels zeker zijn ding. Een bijkomend voordeel is de vuurvastheid.

Een klein nadeel van tegels is de plaatsing. Dit is een klus voor vakmensen. Schilderen kan u gerust zelf doen maar tegels plaatsen is vakwerk. Denk ook goed na bij de keuze van uw wandtegels. U mag uw muren elke drie jaar herschilderen. Tegels vervangen is echter een zwaardere klus.

Al aan wandplaten gedacht?

Wandplaten vormen een zeer gemakkelijke oplossing. Ook deze oplossing is onderhoudsvriendelijk. De juiste materiaalkeuze voor de wandplaten is wel cruciaal. Kiest u voor kwaliteit, dan zullen de wandplaten tientallen jaren meegaan. Solid Surface is zo’n duurder materiaal en geeft uw badkamer meteen een luxueuze look.

Bij het plaatsen van wandplaten is het voegwerk miniem. U creëert zo snel een groot waterdicht oppervlak. De plaatsing door een vakman is aan te raden. Deze klus moet met de nodige nauwkeurigheid uitgevoerd worden. Net zoals tegels vervangt u wandplaten niet zomaar. Denk dus goed na bij uw keuze.

Schilderen

Schilderen is allicht de meest flexibele oplossing. Wilt u regelmatig van stijl veranderen, dan is een likje verf allicht de beste oplossing. Voor de onderdelen van uw badkamer die rechtstreeks in contact komen met water kiest u beter andere wandbekleding. Kies in ieder geval voor waterafstotende verf. Verven is bovendien de goedkoopste oplossing.

Verf leent zich uitstekend voor een accentmuur. Hoewel u eenvoudig zelf de verfrol kan vastnemen, bekomt u het beste resultaat door met een professionele schilder te werken. Wie onze referenties bekijkt zal vaststellen dat VDD-interieurafwerking een brede expertise heeft. Onze vakmannen nemen graag de verfrol van u over.

Welke wandbekleding kiest u voor uw badkamer?

Tegels, wandplaten en schilderen zijn de meest gekozen opties. U kan daarnaast kiezen voor behangen, marmer of polybeton. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat de materialen waterafstotend zijn. In combinatie met goede ventilatie, zal u jaren genot hebben van uw badkamer. Geef vocht en schimmel op muren geen kans!

Uiteraard mag u rekenen op VDD-interieurafwerking voor de wandbekleding van uw badkamer. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

vrijdag, 22 november 2019 00:00

Ontdek het gemak van mobiele wanden

Wie begint met verbouwingen wordt snel geconfronteerd met moeilijke keuzes. Kiest u voor één grote ruimte of toch liever voor twee kleinere ruimtes? Beiden hebben hun voordelen. Mobiele wanden bieden het gemak dat je niet hoeft te kiezen. Zo ontvang je de ene dag twee kleine groepen en een dag later één grote groep. Wie in een verkleinde zaal zit merkt nauwelijks dat één van de wanden mobiel is.

Veelzijdige ruimtes creëren met mobiele wanden.

Mobiele wanden hebben hun nut al veelvuldig bewezen. Veel ondernemers die bijvoorbeeld een feestzaal verhuren zagen hun omzet stijgen met dank aan mobiele wanden. Een grote zaal kan opgesplitst worden in twee, drie of meer kleinere ruimtes. Feestzaal eigenaars spreken daardoor een grotere markt aan. Niet iedereen zoekt een zaal voor 100 personen.

Je vindt mobiele wanden daarnaast steeds vaker terug in moderne kantoren. Op maandag volgen 30 werknemers een opleiding en op dinsdag doet deze ruimte dienst als twee verschillende vergaderzalen. Het spreekt voor zich dat bedrijven minder ruimte moeten huren of aanschaffen met dank aan deze multifunctionele ruimtes.

Buitenstaanders zullen overigens niet merken dat u een ruimte heeft verkleind. Moderne mobiele wanden zijn bijna niet te onderscheiden van normale scheidingswanden. Ze bezitten daarnaast dezelfde akoestische eigenschappen. Afhankelijk van uw noden adviseert VDD interieurafwerking het type mobiele wand dat het geluid het beste tegenhoudt. Bijkomend kan u door ons ook akoestische panelen laten plaatsen. Zo kunnen 2 vertrouwelijke vergaderingen op slechts 10 centimeter van elkaar plaatsvinden.

De voordelen van mobiele wanden

Voor dit type wanden hanteren wij dezelfde normen wat betreft brandveiligheid als bij andere wanden. Wanneer het noodlot toeslaat zal u de brand lang genoeg kunnen tegenhouden om veilig te evacueren. Als de wand gesloten is, houdt een tussenwand de vlammen lang genoeg tegen.

Een mobiele tussenwand is eenvoudig in gebruik. Een persoon tovert een grote feestzaal zonder hulp moeiteloos om in meerdere zalen voor kleinere groepen. Bovendien hebben deze wanden geen vloerrails. Daardoor struikelt niemand over een drempel.

Een ander voordeel van een mobiele wand is de besparing op vlak van verwarming. Als slechts de helft van de zaal gebruikt wordt, hoeft u de andere helft niet te verwarmen. Ook een mobiele tussenwand isoleert prima. Dat zal u voelen tijdens koude winters en aan uw bankrekening.

Haal meer uit een ruimte

Met een mobiele wand haalt u meer uit een grote zaal. Grote ruimtes worden slechts een beperkt deel van de tijd optimaal benut. Deze ruimtes occasioneel opdelen in kleinere units biedt redding. U maakt efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte zonder het gemak van een grote zaal op te geven. Zo hoeft u niet uit te wijken naar een ander pand voor een grote receptie. Anderzijds zit u niet met een grote zaal die te weinig wordt gebruikt.

Met VDD kiest u voor een ervaren partner op vlak van tussenwanden. Wij helpen u met het opwaarderen van uw feestzaal, kantoor of winkelruimte. Het gemak van mobiele wanden zal u verbazen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en maken een ruimte extra functioneel. Vraag bij ons een offerte aan om zelf de mogelijkheden te ontdekken.

donderdag, 21 november 2019 00:00

Vals plafond plaatsen

Wie zelf zijn interieur ontwerpt vergeet wel eens naar boven te kijken. Toch is een vals plafond een cruciaal element in elk interieur. Niet alleen levert het een belangrijke esthetische bijdrage aan de ruimte, een goed vals plafond plaatsen draagt ook bij aan de isolatie, brandveiligheid en hygiëne. Genoeg redenen dus om hier voldoende aandacht te besteden

Geluiddempende eigenschappen

Landschapsbureaus zijn bijzonder populair momenteel, maar zonder het juiste geluidswerend vals plafond te plaatsen verandert geluid al snel in kabaal. Hetzelfde geldt voor scholen, winkels of vergaderzalen. Het juiste plafond maakt praten, werken of lachen onmiddellijk een stuk aangenamer. Alle geluid zal aangenamer klinken nadat VDD interieur uw vals plafond heeft geïnstalleerd. Je hebt dan geen last meer van die vervelende galm of echo.

Afhankelijk van uw behoefte adviseert VDD een bepaald type plafond. Elke ruimte is anders en wordt voor andere doeleinden gebruikt. Met ons aan uw zijde verzekert u zich van correct advies met betrekking tot de akoestische eigenschappen van de gekozen materialen.

VDD: specialist in interieurafwerking en valse plafonds

Het plafond is een onderschat deel van uw interieur. VDD heeft ruime expertise met plafonds. Wij denken aan zaken waar u nog niet aan heeft gedacht. Zo installeren wij bijvoorbeeld Clean-Room geclassificeerde plafonds. Klanten laten dit soort vals plafond plaatsen met het oog op hygiëne. We durven te wedden dat hygiëne niet het eerste was waar u aan dacht toen u een nieuw vals plafond wou.

Wij passen onze decennia ervaring toe op uw project. Zo mag u er zeker van zijn dat we overal rekening mee houden. Als wij uw vals plafond plaatsen gebruiken wij bovendien enkel topproducten. Wij werken al jaren zonder vaste merken. Wij kiezen voor kwaliteit en niet voor een merknaam. De zaakvoerder staat daarnaast zelf in voor de opvolging van uw werf. Dit is de beste garantie op een uitstekende afwerking.

Verder zijn we fier op onze klantgerichte aanpak. We begrijpen dat een nieuw vals plafond plaatsen een grote investering is. Daarom begeleiden we jou om hierin de juiste keuzes te maken. Zo krijg je geen spijt van je keuze voor VDD interieurafwerking.

Wij zorgen dan ook voor een nette afwerking van jouw project. Bekijk zeker onze vele referenties en ontdek zelf de kwaliteit van onze afwerking.

Uw vals plafond levert geld op

Valse plafonds vormen een belangrijk onderdeel van uw isolatie. Doordat u het plafond verlaagt, verkleint u daarenboven de ruimte die u moet verwarmen. U bespaart hier dus twee keer op uw verwarmingsfactuur.

Via ons kan u eveneens een brandwerend vals plafond laten plaatsen. Dit doet u uiteraard in de eerste plaats voor de veiligheid. Maar ook uw verzekeraar zal hier enthousiast over zijn en u een lagere premie geven. Zo raakt u nogmaals twee vliegen in één klap.

Een vals plafond plaatsen doet u met VDD Interieurafwering. Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuze. Zo zal u op termijn het verschil in uw portefeuille voelen.

Vergeet de afwerking niet

Wanneer u nadenkt over de eindafwerking van uw kantoor, winkelruimte of woonkamer vergeet dan zeker niet de bovenkant van de ruimte. Een verstandige beslissing draagt bij aan de hygiëne, brandveiligheid, isolatie en akoestiek. U zou bijna vergeten dat een vals plafond plaatsen bijzonder mooie resultaten geeft. Lees zeker ook onze blog over de verschillende soorten vals plafond.

Verlangt u naar een ervaren partner voor de eindafwerking van uw project? Vraag dan een offerte aan bij VDD interieurafwerking. U zal verstelt staan van het resultaat!

Teveel lawaai in huis zorgt voor een onaangenaam woonklimaat. Maar ook op het werk zorgt lawaai en galm ervoor dat het moeilijker wordt om je te concentreren. Gelukkig bestaan er maatregelen om vervelende geluiden aan te pakken. Om de juiste oplossing voor de hinder te vinden moet je de oorzaak kennen. Want niet iedere bron van lawaai vraagt geluidswerende ingrepen. Soms is een verbetering van de akoestiek een beter idee. En er is wel degelijk een verschil tussen beide.

Oorzaken van geluidshinder

Er zijn in feite twee soorten geluid die in een ruimte voor hinder kunnen zorgen. Je hebt enerzijds contactgeluid en daarnaast ook omgevingsgeluid. We gaan er verder op in maar het is belangrijk om weten dat het tegengaan van geluidshinder in beide gevallen een andere aanpak vraagt.

Contactgeluiden

Ontstaan door de wrijving of aanraking tussen twee materialen, meestal in de ruimte. Denk daarbij aan het verschuiven van stoelen of tafels, getyp op een computerklavier, gekletter van borden en bestek in een keuken of op restaurant.

Omgevingsgeluid

Komt eerder van buitenaf, zoals verkeerslawaai, luid pratende buren of luide muziek in de omgeving. Het geluid verplaatst zich door de lucht en wordt soms versterkt wanneer het in aanraking komt met gladde vlakken in de ruimte. Zo worden geluidsgolven weerkaatst wat voor extra galm zorgt.

Wanneer de geluidsbron zich in de ruimte bevindt, dan kunnen maatregelen die de akoestiek verbeteren soelaas bieden. Heeft het geluid een externe oorsprong, dan zal geluidswering de hinder zo veel mogelijk buiten de ruimte moeten houden.

Hinder verminderen

Je kan geluid nooit 100% weren. Er zullen zich steeds geluidgolven in de ruimte bevinden. Maar je kan er wel voor zorgen dat geluidsgolven worden geabsorbeerd waardoor ze minder makkelijk kunnen weerkaatsen op vlakke oppervlaktes en dus ook minder nagalm veroorzaken.

Door te werken met akoestische wanden of geluiddempende plafonds neem je veel storende golven weg en creëer je een aangename omgeving. Hierdoor zal de akoestiek in de ruimte aanzienlijk verbeteren. Het geluid is niet weg, maar de open materialen waarin de wanden of plafonds zijn gemaakt verhinderen de weerkaatsing. Neem het voorbeeld van een concertzaal. Hoewel de muziek er erg luid wordt gespeeld zorgen de akoestische wanden ervoor dat ze toch zuiver blijft klinken en niet weerkaatst of een echo veroorzaakt.

Bij een externe geluidsbron ligt dat anders. In zo’n geval kan je met geluidswerende isolatie het geluid uit de ruimte proberen houden. Door isolatie met een open structuur als rotswol te gebruiken in de wanden en in plafondpanelen zorg je voor een zeer grote geluidsabsorptie. Je maakt in feite een geluidsabsorberende schil rond de ruimte. Zo kan storend omgevingsgeluid de ruimte veel moeilijker binnendringen of aan de ruimte ontsnappen.

Wanneer we even teruggaan naar onze concertzaal: de akoestische ingrepen zorgen ervoor dat de muziek in de ruimte goed blijft klinken, de geluidswerende schil verhindert dat het geluid ontsnapt en daardoor hinder kan geven voor de omgeving.

Wil je meer weten over geluidswerende maatregelen of over de verbetering van de akoestiek in je woning of op het werk? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies en een aanbod op maat.

woensdag, 04 september 2019 00:00

Akoestisch plafond

Lawaai in huis? Drukke straat voor de deur? Storende geluiden in de omgeving? Er zijn veel oorzaken van geluidsoverlast. Bovendien wordt lawaai als één van de meest ergerlijke ongemakken in huis genoemd. Gelukkig bestaan er oplossingen om geluid in huis te beperken. Eén van de meest effectieve middelen is de installatie van een akoestisch plafond.

Oorzaken van storende geluiden

Vervelende geluiden in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we contactgeluid van luchtgeluid. Contactgeluid wordt vooral veroorzaakt door aanrakingen met de wand of de vloer. Denk maar aan het verschuiven van stoelen, het geluid van hakken op laminaat, trillingen van een wasmachine en noem zo maar op.

Woon je in een appartement met bovenburen, dan heb je de oorzaak van het geluid niet altijd zelf in de hand. Maar met een akoestisch geluidsdempend plafond maak je het voor jezelf al heel wat comfortabeler.

Luchtgeluid wordt vanzelfsprekend door de lucht gedragen maar kan ook versterkt worden door trillingen van ramen en muren. Lawaai van buitenaf, luide muziek in de buurt, het zijn allemaal voorbeelden van storende geluiden die via de lucht in de woning dringen. Met een eenvoudige ingreep kan je dat geluid echter flink terugdringen.

Een geluidsdempend plafond in huis

Akoestische plafonds hebben in feite twee belangrijke functies: geluid binnen in huis dempen en het lawaai van buiten weren. Wie last heeft van geluidsoverlast heeft er alle belang bij om dat zo snel mogelijk aan te pakken. Op termijn kan de hinder namelijk leiden tot stress situaties met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Vandaag is lawaai in huis gelukkig snel en relatief eenvoudig te voorkomen met de installatie van een akoestisch plafond. Met zo’n plafond kan je de hele of gedeeltelijke ruimte isoleren van storende geluiden en dus volop genieten van de rust die je in je woning verlangt.

Maar ook in publieke ruimtes of landschapskantoren is het zinvol om geluidsoverlast te beperken.

Onze akoestische plafonds zijn beschikbaar in heel wat geluidsisolerende materialen:

-       zacht mineralen akoestische plafonds: steenwolproduct

-       akoestische plafonds in hard mineraal: gemaakt van mineraal wol, perliet, papier, klei, ...

-       metalen akoestische plafonds: staal – aluminium – inox

-       Geperforeerde gipskernplafonds

Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en plaatsingssysteem. Wil je daar meer over weten? Aarzel dan niet om ons deskundig advies te vragen. Uiteraard werken wij elk plafond op maat af.

Heb je het graag nóg stiller? Bekijk dan zeker ons aanbod in geluidswerende plafonds. Meer weten over onze diensten en geluidswerende maatregelen? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk is gauw gebeurd. In het geval van brand heb je dat zelf vaak niet in de hand. Een kortsluiting, bliksem, oververhitting van toestellen, contact tussen brandbare stoffen, er zijn voldoende aanleidingen die brand kunnen veroorzaken. Gelukkig hebben we brandwerende scheidingswanden bij VdD Interieurafwerking. Want jaarlijks komen er in België nog zo’n 10.000 branden in gebouwen voor. Investeren in brandpreventie is dus geen overbodige luxe!

Brandwerende scheidingswanden: hoe werkt het?

Via verschillende (brandbare) materialen in een woning of bedrijfsgebouw kan een brand – hoe klein dan ook – zich razendsnel verspreiden. Zo’n uitslaande brand moeten we natuurlijk te allen tijde vermijden. Met onze brandwerende scheidingswanden houden we de brand gedurende een hele tijd lokaal. Zo kan er snel en plaatselijk worden ingegrepen.

Brandwerende scheidingswanden zijn eenvoudig te plaatsen, niet-dragende wanden die de ruimte kunnen opdelen in kleinere lokalen. Mocht er in één van de ruimtes brand uitbreken dan verhinderen de wanden dat de brand uitzaait naar de andere lokalen.

De materialen waaruit onze scheidingswanden zijn gemaakt kunnen een brand tot wel 2 uur tegenhouden. Dankzij brandvertraging kan je levens redden! Uiteraard moeten de wanden zo worden geplaatst dat de evacuatie van de aanwezigen in het gebouw vlot kan verlopen.

Hadden we maar…

Investeren in brandwerende scheidingswanden kan je nadien van heel wat zorgen besparen. Omdat de brand lokaal kan worden bestreden blijft de schade doorgaans veel beperkter dan bij wie er niet in investeerde. Wie eens het slachtoffer was van uitslaande brand heeft doorgaans spijt dat hij of zij onze wanden niet eerder liet plaatsen.

Bovendien kunnen die wanden je ook geld opleveren! Verzekeringsmaatschappijen belonen hun klanten die investeerden in brandwering graag met lagere tarieven voor hun brandpolis.

Wie kiest voor nog meer brandveiligheid kan door ons ook brandwerende voorzetwanden laten plaatsen. Met deze voorzetwanden kunnen bijvoorbeeld grote installaties of oneffenheden in de muur worden weggewerkt en tegelijk wordt de veiligheid in het gebouw verhoogd. Bovendien hebben voorzetwanden een positief effect op de isolatie van je gebouw.

Gelukkig hadden we brandwerende scheidingswanden

Natuurlijk willen we dat je nooit met brand in je woning of gebouw te maken krijgt, maar mocht het ooit zover komen dan hopen we dat je het geluk had om over brandwerende scheidingwanden te beschikken.

Wil je meer weten over ons aanbod brandwerende scheidings- en voorzetwanden, zoek je professioneel advies of een voorstel voor jouw project op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Het zomert volop en dan zoeken we naar manieren om onze woonruimte of ons bureau lekker koel te houden. In de winter willen we uiteraard een warm huis. Wanneer je een woning verbouwt is dat het ideale moment om werk te maken van een optimaal leefklimaat. Renoveer slim met onze thermische voorzetwanden.

Thermische voorzetwanden als ideale isolatieoplossing

Oudere huizen en gebouwen bieden niet altijd de beste isolatie. Soms werd er te weinig isolatiemateriaal aangebracht, soms ontbreekt die helemaal. Je kan er dan voor kiezen om je woning langs de buitengevel te isoleren, maar dat is erg ingrijpend en duur. Je moet immers je hele gevelbelkleding vernieuwen.

Dan kies je beter voor isolatie van de binnenmuren. Dankzij thermische voorzetwanden hoef je niet aan de buitengevel van de woning te komen terwijl je toch de beste isolatie in huis haalt. Bovendien zorgt de voorzetwand niet alleen voor de ideale temperatuur, je houdt ook de storende geluiden buiten.

De voordelen van renoveren met thermische voorzetwanden

Slim renoveren met thermische voorzetwanden heeft heel wat voordelen. Zoals we al eerder zeiden is het goedkoper dan isoleren langs de buitenmuur terwijl je toch dezelfde isolatiewaarden haalt. In een goed geïsoleerd huis hou je de temperatuur veel constanter. Dat zorgt voor een heel aangenaam woonklimaat. Bovendien hou je je energieverbruik veel beter onder controle en dat is dan weer goed nieuws voor je portemonnee.

Daarnaast heeft een thermische voorzetwand nog een groot voordeel bij renovatie. In oude huizen zijn muren al wel eens beschadigd of moeten er nieuwe elektriciteitsleidingen worden voorzien. Een voorzetwand is de ideale oplossing om zo’n beschadigde muur weg te werken en de bekabeling voor de elektriciteit te verbergen.

De voorzetwanden zijn glad afgewerkt en kunnen dus meteen behangen, geschilderd of betegeld worden. Zo bespaar je op fragiele bepleistering tegen de oude muren. Het plaatsen van thermische voorzetwanden gaat dus niet alleen snel, je hoeft ook niet te wachten op het drogen van de pleister om je leefruimte af te kunnen werken.

Wil jij ook slim renoveren met de thermische voorzetwanden van VdD interieurafwerking? Wij komen heel graag bij je langs om de mogelijkheden voor jouw project te bespreken en we bezorgen je snel een vrijblijvende offerte op maat.

Je badkamer is een vochtige ruimte. Dat wil zeggen dat de materialen die je in je afwerking gebruikt een hoge luchtvochtigheid moeten kunnen verdragen en eveneens bestand zijn tegen spatwater. Dat geldt zeker en vast ook voor het badkamerplafond. Niet elk materiaal is hier geschikt. VdD Interieurafwerking informeert je graag over het ideale plafond voor je badkamer.

Soorten plafonds voor de badkamer

Er zijn verschillende types plafondafwerking die je in je badkamer kan gebruiken. De drie meest geschikte plafonds zijn een gipsplaten plafond met vochtwerende afwerking, een metalen systeemplafond met lamellen en een vochtbestendig tegelplafond. We zetten de verschillende eigenschappen even op een rij.

Gipsplaten plafond

Een plafond in gipsplaten of Gyproc heeft veel voordelen. Het is een licht materiaal en dus makkelijk te verwerken. Bovendien is het heel eenvoudig om in de gipsplaten lichtpunten aan te brengen, bijvoorbeeld voor inbouwspots. Gebruik je Gyproc in de badkamer, dan is het wel belangrijk om te werken met platen die bestand zijn tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid wanneer je een bad of een douche neemt.

Daarna krijgt het plafond nog een extra vochtwerende afwerking. Zo blijft je badkamer tip top en krijg je geen last van loskomende verf of vervelende schimmels. Slaap gerust op beide oren, met een VdD plafond in Gyproc heb je jarenlang plezier van een strak badkamerplafond.

Metalen systeemplafond

Wil je kiezen voor een onderhoudsvriendelijk plafond in je badkamer, dan stellen we je graag een systeemplafond met gesloten metalen lamellen voor. De kamerbrede lamellen worden in een draagstructuur vastgeklikt waardoor je niets van het ophangsysteem ziet. De lamellen zijn in aluminium gemaakt. Ze zijn dus helemaal ongevoelig voor het vocht in de ruimte. Bovendien worden ze afgewerkt met een witte coating voor een propere, moderne look. Dit systeemplafond voor de badkamer vraagt zelfs na jaren amper tot geen onderhoud.

Tegelplafond voor je badkamer

Tenslotte kan je er ook voor kiezen om je badkamerplafond af te werken met plafondtegels. Het spreekt voor zich dat niet iedere tegel geschikt is voor een vochtige ruimte. Bij VdD Interieurafwerking gebruiken we twee soorten plafondtegels voor de badkamer: de Rockfon Hydroclean en de Eurocoustic Ultra Clean.

De Rockfon Hydroclean is een plafondpaneel in steenwol. Het paneel wordt afgewerkt met een witgeverfd waterafstotend vlies dat erg duurzaam en vuilbestendig is. Het plafond blijft stabiel tot 100% relatieve luchtvochtigheid waardoor het uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

De Eurocoustic Ultra Clean is ook gemaakt uit minerale wol. De Boreal afwerking is schimmelwerend en omdat het paneel geen vuil opneemt is het erg makkelijk te onderhouden met een borstel of vochtige doek. Onze tegelplafonds zijn goed geluiddempend waardoor je een bijzonder rustig en aangenaam klimaat kan creëren in je badkamer.

Wil je meer weten over het ideale plafond voor je badkamer? Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare installateur? Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een aanbod op maat.

 

maandag, 20 mei 2019 00:00

Ontdek de mobiele scheidingswand

Soms is het zinvol om grote ruimtes in te delen in kleine, functionele vertrekken. Denk bijvoorbeeld aan grote feestzalen die kunnen worden opgedeeld in kleinere receptie- of vergaderruimtes. Of denk aan de herschikking van een kantoorruimte. Maar ook in je eigen woning kan het wel eens nuttig zijn om je bureau af te zonderen van de rest van de leefruimte. Dan biedt een mobiele scheidingswand de ideale oplossing. Lees er meer over in dit blogbericht!

Mobiele scheidingswand op maat van jouw wensen

Zoek je naar manieren om de ruimte flexibel en functioneel in te delen? Bij VDD Interieurafwerking kan je terecht voor een oplossing op maat. Want wat je wensen ook zijn, voor iedere situatie bestaat er een geschikte scheidingswand.

Zo kunnen we grote ruimtes indelen met wandpanelen die we in een rail aan het plafond bevestigen. Gebruik je de volledige oppervlakte? Dan vouw je alle panelen netjes bij elkaar aan de kant. Wil je de ruimte toch anders indelen? Via de rails rollen de panelen soepel en snel tot de gewenste opstelling.

VDD Interieurafwerking biedt ook verplaatsbare wanden aan die makkelijk met een meccano systeem op te bouwen zijn. Een perfecte manier om kantoorruimtes flexibel her in te richten. Maar ook voor thuis heeft zo’n verplaatsbare wand veel mogelijkheden. Je kan een bureau – eventueel tijdelijk – afzonderen van de woonruimte. Of je kan extra hoekjes creëren en de ruimte visueel indelen door een wand te plaatsen die niet helemaal van muur tot muur gaat.

Wil je licht doorlaten en een deel van de wand in glas laten uitvoeren? Zoek je eerder naar materialen die het geluid wat kunnen dempen? De mogelijkheden van een mobiele scheidingswand zijn bijna eindeloos.

De voordelen van een mobiele scheidingswand

We zeiden het al eerder, het grote voordeel van een mobiele scheidingswand is dat je de ruimte flexibel kan indelen volgens jouw wensen en noden. De wanden hebben geen dragende functie. Daarom kunnen ze in lichtere materialen worden uitgevoerd waardoor ze makkelijk hanteerbaar zijn. Of je nu kiest voor een systeem met rail of voor een opbouwsysteem, jouw wand kan binnen de kortste keren worden opgezet en verplaatst.

Zo verlies je nooit de flexibiliteit om jouw ruimte in te delen zoals je zelf wil. En dat is natuurlijk een erg groot voordeel dat je niet hebt bij vaste scheidingswanden. Bovendien is er voor het plaatsen en verplaatsen van een mobiele scheidingswand geen kap- en breekwerk nodig. Daardoor is deze oplossing een pak budgetvriendelijker dan een verbouwing.

Flexibel omgaan met de ruimte, bijzonder veel keuze in materialen, een mobiele scheidingswand geeft veel meerwaarde aan je zaal, woning of kantoor. Neem vrijblijvend contact met VDD interieurafwerking. Samen bekijken we alle mogelijkheden en we bezorgen je graag een offerte op maat.

Pagina 1 van 6

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input