een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Akoestisch plafond

Contacteer ons
Een akoestisch plafond is de oplossing tegen storende geluiden Een akoestisch plafond is de oplossing tegen storende geluiden

Lawaai in huis? Drukke straat voor de deur? Storende geluiden in de omgeving? Er zijn veel oorzaken van geluidsoverlast. Bovendien wordt lawaai als één van de meest ergerlijke ongemakken in huis genoemd. Gelukkig bestaan er oplossingen om geluid in huis te beperken. Eén van de meest effectieve middelen is de installatie van een akoestisch plafond.

Oorzaken van storende geluiden

Vervelende geluiden in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we contactgeluid van luchtgeluid. Contactgeluid wordt vooral veroorzaakt door aanrakingen met de wand of de vloer. Denk maar aan het verschuiven van stoelen, het geluid van hakken op laminaat, trillingen van een wasmachine en noem zo maar op.

Woon je in een appartement met bovenburen, dan heb je de oorzaak van het geluid niet altijd zelf in de hand. Maar met een akoestisch geluidsdempend plafond maak je het voor jezelf al heel wat comfortabeler.

Luchtgeluid wordt vanzelfsprekend door de lucht gedragen maar kan ook versterkt worden door trillingen van ramen en muren. Lawaai van buitenaf, luide muziek in de buurt, het zijn allemaal voorbeelden van storende geluiden die via de lucht in de woning dringen. Met een eenvoudige ingreep kan je dat geluid echter flink terugdringen.

Een geluidsdempend plafond in huis

Akoestische plafonds hebben in feite twee belangrijke functies: geluid binnen in huis dempen en het lawaai van buiten weren. Wie last heeft van geluidsoverlast heeft er alle belang bij om dat zo snel mogelijk aan te pakken. Op termijn kan de hinder namelijk leiden tot stress situaties met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Vandaag is lawaai in huis gelukkig snel en relatief eenvoudig te voorkomen met de installatie van een akoestisch plafond. Met zo’n plafond kan je de hele of gedeeltelijke ruimte isoleren van storende geluiden en dus volop genieten van de rust die je in je woning verlangt.

Maar ook in publieke ruimtes of landschapskantoren is het zinvol om geluidsoverlast te beperken.

Onze akoestische plafonds zijn beschikbaar in heel wat geluidsisolerende materialen:

-       zacht mineralen akoestische plafonds: steenwolproduct

-       akoestische plafonds in hard mineraal: gemaakt van mineraal wol, perliet, papier, klei, ...

-       metalen akoestische plafonds: staal – aluminium – inox

-       Geperforeerde gipskernplafonds

Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en plaatsingssysteem. Wil je daar meer over weten? Aarzel dan niet om ons deskundig advies te vragen. Uiteraard werken wij elk plafond op maat af.

Heb je het graag nóg stiller? Bekijk dan zeker ons aanbod in geluidswerende plafonds. Meer weten over onze diensten en geluidswerende maatregelen? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Klanten getuigen

 • Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input